ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ | ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

1.000 + 1 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί μας !

Ανακοινώσεις

Αναλύοντας τις αλλαγές και εξελίξεις για το 2018 στην Ελληνική ακτοπλοΐα, η Greekferries Club, επιθυμεί και ανακοινώνει στα αξιότιμα Μέλη και πελάτες της τα ακόλουθα :

Γεγονότα:

Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοίνωσε ότι υπεγράφη καταρχήν συμφωνία-πλαίσιο με την εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών στις 26/10/2017, προκειμένου να της παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει σήμερα στην εταιρεία (HSW) ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές οι όποιες είναι:

  • Πώληση από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.
  • Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ.
  • Αγορά από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.

Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση έλεγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εξελίξεις:

Όταν και αφού συναινέσει η Επιτροπή ανταγωνισμού ( η απόφαση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2018) για την πώληση της εταιρείας HSW και των πλοίων Superfast XII και High-speed 7, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές πλοίων και δρομολογίων στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Καταρχήν το Superfast XII που εξυπηρετεί την Ρόδο θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας. Το High-speed 7 που περνάει στα χέρια των Μινωικών Γραμμών θα λείπει από το στόλο της HSW. Τα πλοία και τα δρομολόγια Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη και Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη πού σήμερα εξυπηρετούνται “ανταγωνιστικά” από την Blue Star ferries και την Hellenic Seaways θα πάψουν πλέον να είναι “ανταγωνιστικά” αφού και οι δύο εταιρείες θα ανήκουν στην εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών.

Σήμερα:

Οι εταιρείες όπως είναι σήμερα, ξεκίνησαν τις πωλήσεις εισιτηρίων, τις κρατήσεις θέσεων και δρομολογίων, και τις προσφορές early booking. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αύριο είναι κάποιος που έχει κάνει την κράτησή του για να επωφεληθεί μιας προσφοράς early booking να ειδοποιηθεί ότι το δρομολόγιο του αντί πχ. στις 10.00 αναχωρεί μία η δύο ώρες νωρίτερα ή αργότερα και αντί το ‘Α’ πλοίο ταξιδεύει με το ‘Β’.

Είμαστε έτοιμοι:

Η εταιρεία μας Greekferries Club με 306.000 Μέλη και πελάτες σήμερα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την νέα αυτή κατάσταση. Όλες μας οι κρατήσεις από τα sites: www.greekferries.gr ploia.ferries-booking.com και όλα μας τα Μέλη και Πελάτες θα ειδοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ και αυτόματα με SMS και Email για τυχόν αλλαγές στην κράτησή τους. Έχουμε μάλιστα ενσωματώσει ειδικό λογισμικό στην μηχανή κράτησης για το σκοπό αυτό.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Greekferries Club

Κόστος Εισιτηρίων

Παρακαλούμε επιλέξτε την ερώτηση που ταιριάζει στην απορία σας.

01. Χρηματική Αξία Εισιτηρίου

Η τιμή που αναγράφεται στο εισιτήριό σας είναι Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ και ισχύει για όλα τα σημεία πώλησης, ακόμη και αν κλείσετε το ταξίδι σας την ίδια την ναυτιλιακή εταιρεία, και είναι παντού η ΙΔΙΑ.

Είτε δηλαδή αγοράσετε το εισιτήριο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική ή την Αυστραλία, θα σας κοστίσει το ίδιο.

Στην τιμή αυτή μπορεί και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται εκπτώσεις που τυχόν δικαιούστε. Οι εκπτώσεις και οι προσφορές είναι επίσης οι ΙΔΙΕΣ από όπου και αν αγοράσετε τα εισιτήρια σας.

Το κόστος των εισιτηρίων προκύπτει από και είναι ανάλογο με την τιμολογιακή πολιτική της κάθε ναυτιλιακής εταιρείας. Η τιμή που αναγράφεται στο κάθε εισιτήριο ισχύει για συγκεκριμένο δρομολόγιο, συγκεκριμένη κατηγορία θέσης και κοστολογείται ανάλογα με την περίοδο ταξιδίου (χαμηλή, μεσαία ή υψηλή περίοδος).

Συνήθως με την ταυτόχρονη έκδοση του εισιτηρίου επιστροφής προσφέρεται μια επί πλέον έκπτωση. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που δεν προσφέρουν έκπτωση επιστροφής στα εισιτήριά τους, έχουν μια τιμή ανά δρομολόγιο στον κατάλογο τους.

02. Κόστος Αποστολής Εισιτηρίων

Με το ταχυδρομείο* Express Registered Mail:
Εντός Ελλάδος €10 5 - 8 εργάσιμες ημέρες
Ευρώπη €17 10 - 14 εργάσιμες ημέρες
Εκτός Ευρώπης €25 15 - 20 εργάσιμες ημέρες
* Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν λάθη ή καθυστερήσεις.
Με Courier:
Εντός Ελλάδος €17 1 - 2 εργάσιμες ημέρες
Ευρώπη €25 2 - 3 εργάσιμες ημέρες
Εκτός Ευρώπης €32 3 - 4 εργάσιμες ημέρες

03. Επιπλέον Χρεώσεις

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
Στα δρομολόγια για τα νησιά εντός Ελλάδος, υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις πέρα της αξίας του εισιτηρίου:

Κρατήσεις εσωτερικού
με συνολικό κόστος
Greekferries Club – Τέλος Διαχείρισης
Μη Μέλη Μέλη έως -50%
Έως 50 € 5 € 2.5 €
Από 51 € και πάνω 10 € 5 €

To τέλος διαχείρησης χρεώνεται μία φορά για όλες τις κρατήσεις που κάνετε από τις ιστοσελίδες μας εντός 24ωρών. (Οποιαδήποτε επιπλέον τέλη χρεωθείτε από το σύστημα κρατήσεων εντός του παραπάνω χρονικού ορίου θα επιστραφούν άμεσα στην πιστωτική κάρτα σας).

Το τέλος διαχείρησης δεν χρεώνεται όταν η κράτηση εσωτερικού γίνει σε συνδυασμό με κράτηση δρομολογίου εξωτερικού από τις ιστοσελίδες μας.

TEΛΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ
Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση ή κάρτα Visa, Mastercard, American Express ή Diners Card επιβαρύνονται με ποσοστιαία χρέωση 1.2% επί του συνολικού ποσού.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Πληρώνετε μόνο την αξία του εισιτηρίου σας όπως αναγράφεται σε αυτό ή στην προσφορά μας, και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκπτώσεις που δικαιούστε και που ισχύουν την περίοδο που κάνατε την κράτησής σας.

Συγκεκριμένα για κρατήσεις εισιτηρίων εξωτερικού με την Κοινοπραξία ANEK-SUPERFAST FERRIES

Δυστυχώς η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει πλήξει δραματικά και την ναυτιλία της. Ορισμένες Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για να επιβιώσουν, αναγκάστηκαν όπως ισχυρίζονται, να κάνουν κοινοπρακτικούς συνεταιρισμούς και περικοπή εξόδων ξεκινώντας από την μείωση του ποσοστού αμοιβής των Πρακτόρων συνεργατών τους.

Η κοινοπραξία των εταιρειών Anek Lines και Superfast Ferries τα τελευταία 3 χρόνια μείωσε δραματικά το ποσοστό κέρδους της συνεργασίας μας. Πρώτη μείωση τον Ιανουάριο του 2012 κατά 30 % . Ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2014 μειώνουν ξανά το εναπομένουσα αμοιβή, αυτή τη φορά κατά 23 % !!!

Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα εφευρίσκοντας νέες μεθόδους. Πρόσθεσαν στον ναύλο, επίναυλο καυσίμων, παρά την διεθνή μείωση του πετρελαίου με στόχο και πάλι την ελαχιστοποίηση της αμοιβής των συνεργατών τους. Για το ποσό αυτό, ο συνεργάτης κάνει απλώς τον εισπράκτορα, δεν έχει κανένα κέρδος, ενώ αντίθετα πληρώνει προμήθεια στην τράπεζα από την τσέπη του.

Η εταιρεία μας Greekferries Club sa, κατά κοινή ομολογία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες των Anek Lines και Superfast Ferries. Δυστυχώς η συρρίκνωση της αμοιβής που μας επέβαλαν, δεν καλύπτει πλέον τα έξοδα και τους μισθούς των συνεργατών μας, που έχουν ως αρμοδιότητα και είναι υπεύθυνοι για την προώθηση των πλοίων, και των πωλήσεων της κοινοπραξίας.

Προκειμένου να συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόλογες και αξιόπιστες υπηρεσίες στα 300.000 .Μέλη του Greekferries Club και πελάτες μας, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα σε 7 διαφορετικές γλώσσες, αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε service fees στις πωλήσεις μας με τις παραπάνω εταιρείες. (Σε δρομολόγια άλλων εταιρειών που δεν έχουμε μείωση της αμοιβής μας δεν ζητάμε service fees)

Οι χρεώσεις μας έχουν ως ακολούθως:

Κρατήσεις με
συνολικό κόστος
Greekferries Club - Bonus per Mile
Μη Μέλη Μέλη έως -50%
Έως 150 € 10 € 5 €
151 € - 500 € 15 € 7.5 €
Πάνω από 501 € 20 € 15 €

Αν δεν είστε Μέλος του Greekferries Club, μπορείτε σήμερα, άμεσα να γίνετε ! Χωρίς έξοδα, χωρίς συνδρομές, χωρίς υποχρεώσεις ! Επισκεφτείτε την σελίδα www.bonuspermile.gr και κάντε την εγγραφή σας !

TEΛΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ
Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση ή κάρτα Visa, Mastercard, American Express ή Diners Card επιβαρύνονται με ποσοστιαία χρέωση 1.2% επί του συνολικού ποσού.