ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ | ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

1.000 + 1 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί μας !

Ανακοινώσεις

Αναλύοντας τις αλλαγές και εξελίξεις για το 2018 στην Ελληνική ακτοπλοΐα, η Greekferries Club, επιθυμεί και ανακοινώνει στα αξιότιμα Μέλη και πελάτες της τα ακόλουθα :

Γεγονότα:

Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοίνωσε ότι υπεγράφη καταρχήν συμφωνία-πλαίσιο με την εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών στις 26/10/2017, προκειμένου να της παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει σήμερα στην εταιρεία (HSW) ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές οι όποιες είναι:

  • Πώληση από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.
  • Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ.
  • Αγορά από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.

Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση έλεγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εξελίξεις:

Όταν και αφού συναινέσει η Επιτροπή ανταγωνισμού ( η απόφαση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2018) για την πώληση της εταιρείας HSW και των πλοίων Superfast XII και High-speed 7, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές πλοίων και δρομολογίων στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Καταρχήν το Superfast XII που εξυπηρετεί την Ρόδο θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας. Το High-speed 7 που περνάει στα χέρια των Μινωικών Γραμμών θα λείπει από το στόλο της HSW. Τα πλοία και τα δρομολόγια Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη και Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη πού σήμερα εξυπηρετούνται “ανταγωνιστικά” από την Blue Star ferries και την Hellenic Seaways θα πάψουν πλέον να είναι “ανταγωνιστικά” αφού και οι δύο εταιρείες θα ανήκουν στην εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών.

Σήμερα:

Οι εταιρείες όπως είναι σήμερα, ξεκίνησαν τις πωλήσεις εισιτηρίων, τις κρατήσεις θέσεων και δρομολογίων, και τις προσφορές early booking. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αύριο είναι κάποιος που έχει κάνει την κράτησή του για να επωφεληθεί μιας προσφοράς early booking να ειδοποιηθεί ότι το δρομολόγιο του αντί πχ. στις 10.00 αναχωρεί μία η δύο ώρες νωρίτερα ή αργότερα και αντί το ‘Α’ πλοίο ταξιδεύει με το ‘Β’.

Είμαστε έτοιμοι:

Η εταιρεία μας Greekferries Club με 306.000 Μέλη και πελάτες σήμερα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την νέα αυτή κατάσταση. Όλες μας οι κρατήσεις από τα sites: www.greekferries.gr ploia.ferries-booking.com και όλα μας τα Μέλη και Πελάτες θα ειδοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ και αυτόματα με SMS και Email για τυχόν αλλαγές στην κράτησή τους. Έχουμε μάλιστα ενσωματώσει ειδικό λογισμικό στην μηχανή κράτησης για το σκοπό αυτό.

Πάντα στη διάθεσή σας,

Greekferries Club

Συνήθεις Προσφορές

Παρακαλούμε επιλέξτε την ερώτηση που ταιριάζει στην απορία σας.

01. Προσφορά "Early Booking"

Μια συνήθης προσφορά των ναυτιλιακών εταιρειών για να ενισχύσουν τις εισπράξεις τους εν μέσω του χειμώνα. Συνήθως κάθε Νοέμβριο ανακοινώνουν τα δρομολόγια και τις τιμές για την ερχόμενη χρονιά ειδικά για τις γραμμές εξωτερικού (Ελλάδας – Ιταλίας).

Για όσους κάνουν κράτηση και την επιβεβαιώσουν (πληρώσουν) πριν το τέλος Φεβρουαρίου επωφελούνται μιας επί πλέον έκπτωσης μεταξύ 15%-30% ανάλογα την εταιρία.

Θα πρέπει όμως να προσέξετε διότι οι κρατήσεις Early Booking δεν ακυρώνονται. Μπορούν να αλλαχθούν ή να μετατραπούν σε εισιτήρια ανοιχτής επιστροφής με ισχύ έως το τέλος του χρόνου. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις καλείστε να καταβάλλετε τη διαφορά ως προς την κανονική τιμή καταλόγου, όσο δηλαδή θα κόστιζε η κράτησή σας χωρίς την έκπτωση Εarly Βooking.

02. Προσφορά "Camping on Board"

H υπηρεσία Camping on Board αφορά αυτούς που ταξιδεύουν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (camper) η αυτοκίνητο + τροχόσπιτο από Ελλάδα-Ιταλία και αντίστροφα. Oι επιβάτες αυτοί μπορούν να παρκάρουν το τροχόσπιτό τους στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου και να διαμείνουν στο όχημά τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Το κόστος της υπηρεσίας περιλαμβάνει την αξία του εισιτηρίου για το όχημά τους και εισιτήρια Deck (κατάστρωμα) για τους επιβάτες. Παρέχονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζ καθώς επίσης παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (220 Volt) για τα οχήματα.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται, με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν ενοχλούνται οι υπόλοιποι επιβάτες του ανοιχτού καταστρώματος.

Η υπηρεσία προσφέρεται από 01.Απριλίου έως και 31.Οκτωβρίου.

03. Προσφορά "Camping all Inclusive"

Αντί της υπηρεσίας Camping on Board, οι Mινωικές Γραμμές παρέχουν την προσφορά Camping all Inclusive όπου οι επιβάτες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο + τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (camper) από Ελλάδα-Ιταλία και αντίστροφα, πληρώνουν την αξία του οχήματός τους, τους επιβάτες στην τιμή καταστρώματος αλλά διαμένουν σε μία εσωτερική καμπίνα (ΑΒ4, ΑΒ3 ή ΑΒ2) και όχι στα οχήματα τους.

Το όχημά τους παρκάρετε στο εσωτερικό γκαράζ του πλοίου με πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, οι κάτοχοι όμως δεν έχουν πρόσβαση στο γκαράζ κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Στους επιβάτες με Camping all Inclusive παρέχεται επίσης 30% έκπτωση για όλα τα εστιατόρια του πλοίου.

Αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας, μπορείτε και πάλι να εκμεταλλευθείτε την προσφορά κλείνοντας μία ειδική εσωτερική καμπίνα όπου επιτρέπονται τα κατοικίδια με μία μικρή επιβάρυνση.

04. Προσφορά για Μέλη αυτοκινητιστικών λεσχών

Αν είστε μέλος κάποιας αυτοκινητιστικής λέσχης πιθανότατα δικαιούστε έκπτωση στο ταξίδι σας. Για να δείτε τις συμβεβλημένες λέσχες που συμμετέχουν στην προσφορά, καθώς και την έκπτωση που παρέχει κάθε εταιρεία κάντε κλικ στα παρακάτω link:

05. Ηλικιακές εκπτώσεις

Η ηλικία του επιβάτη παίζει ρόλο. Δικαιούστε έκπτωση αν είστε άνω των 60 ετών, τα παιδιά, τα βρέφη, οι έφηβοι, κτλ Τα όρια ηλικίας διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία, και αν πρόκειται για δρομολόγια εσωτερικού η εξωτερικού.

06. Προσφορές για Φοιτητές

Η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη κατά την διαδικασία Check-in καθώς και στην επιβίβαση.

Στα δρομολόγια εξωτερικού, η φοιτητική έκπτωση δίνεται σε όλους τους φοιτητές/τριες όλων των Πανεπιστημίων και κατόχων φοιτητικής κάρτας ISIC.

Στα δρομολόγια εσωτερικού παρέχονται εκπτώσεις για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ/ΑΕΙ. Κάποιες ναυτιλιακές εταιρίες επεκτείνουν την έκπτωση και σε φοιτητές/ριες σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Τεχνικά Κολλέγια και κατόχους της διεθνούς φοιτητικής κάρτας ISIC.

07. Προσφορές για οικογένειες και φίλους

Αν ταξιδεύετε 3 άτομα ή παραπάνω πιθανότατα να δικαιούστε κάποια «οικογενειακή» έκπτωση. Η έκπτωση ονομάζεται οικογενειακή αλλά παρέχεται και σε παρέες φίλων αρκεί να κάνουν την κράτησή τους κάτω από τον ίδιο κωδικό και να ταξιδεύουν στην ίδια κατηγορία θέσης.

Οι οικογενειακές εκπτώσεις προσφέρονται κυρίως σε επιβάτες που επιλέγουν παραμονή σε τρίκλινες και τετράκλινες καμπίνες (Α3, ΑΒ3, Α4, ΑΒ4 κτλ) με ή χωρίς όχημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις (κυρίως σε δρομολόγια εξωτερικού) παρέχεται έκπτωση για 4+ άτομα που ταξιδεύουν κατάστρωμα ή με αεροπορικού τύπου θέσεις συν το όχημά τους. Παρακαλούμε προσέξτε ότι οι εκπτώσεις διαφέρουν ανά εταιρία και δρομολόγιο.

08. Προσφορά για εισιτήρια μετ΄επιστροφής

Στα δρομολόγια εξωτερικού καθώς και στα περισσότερα δρομολόγια εσωτερικού, προσφέρεται έκπτωση επιστροφής. Αν δηλαδή κάνετε κράτηση για ταξίδι μετ'επιστροφής, θα λάβετε έκπτωση (συνήθως 20 - 30%) στα εισιτήρια της επιστροφής (του δεύτερου δρομολογίου).

Αν κάνετε κράτηση για απλή μετάβαση και επανέλθετε αργότερα για την κράτηση της επιστροφής σας, δεν δικαιούστε την έκπτωση. Τα δύο δρομολόγια πρέπει δηλαδή να κρατηθούν ταυτόχρονα. Αν δεν γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία επιστροφής, μπορείτε να κάνετε κράτηση με ανοιχτή ημερομηνία επιστροφής ώστε να επωφεληθείτε της έκπτωσης.

Να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια ανοιχτής επιστροφής εκδίδονται πάντα με τιμές χαμηλής περιόδου. Αν εσείς τελικά επιστρέψετε σε ημερομηνία μεσαίας ή υψηλής περιόδου θα σας ζητηθεί να πληρώσετε την διαφορά στην τιμή.

Επίσης τα εισιτήρια ανοιχτής επιστροφής δεν σας εγγυώνται διαθεσιμότητα της θέσης που έχετε επιλέξει. Αν χρειαστεί να ταξιδέψετε σε ακριβότερη κατηγορία θέσης, οφείλετε να καταβάλλετε την διαφορά τιμής που θα προκύψει.

09. Συμμετέχοντες σε προγράμματα επιβράβευσης των ναυτιλιακών εταιριών

Αν διαθέτετε κάρτα μέλους μιας Ναυτιλιακής εταιρείας και δικαιούστε έκπτωση στο ταξίδι σας η απολαμβάνετε κάποια προνόμια χρησιμοποιώντας την κάρτα σας, δεν τα χάνετε κάνοντας την κράτηση σας μαζί μας !

Χρησιμοποιώντας το Online σύστημα κρατήσεών που παρέχουμε, παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό κάρτας μέλους στο αντίστοιχο πεδίο και τα προνόμια σας είναι εξασφαλισμένα.

Παρακαλούμε προσέξτε ώστε η εισαγωγή του αριθμού κάρτας σας να γίνει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης.

Κλείσιμο Παραθύρου

Κλείσιμο Παραθύρου