Σας ταξιδεύουμε
ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
με πλοίo, με Ferry
με Highspeed Ferries

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από εδώ !
x
+
-

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Παρόλο που το Ρέθυμνο είναι η μικρότερη πόλη της Κρήτης, δεν υστερεί καθόλου σε φυσική ομορφιά, ιστορία και πολιτισμικό πλούτο. Το Ρέθυμνο αποτελεί την πιο καλοδιατηρημένη αναγεννησιακή πόλη του νησιού, με αμέσως επόμενη την πόλη του Ηρακλείου. Πολλά από τα ιστορικά κτίρια της πόλης βρίσκονται ακόμη σε χρήση και στεγάζουν την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά του νομού του Ρεθύμνου.

Τα ιστορικά και ορεινά χωριά του νομού διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, ο οποίος καθρεπτίζει τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των ντόπιων. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι τα Ανώγεια, τα Ζωνιανά, οι Μαργαρίτες, η Αργυρούπολη και ο Αξός.

Το Ρέθυμνο έχει πληθώρα μοναστηριών και εκκλησιών. Οι εκκλησίες του νομού θεωρούνται σημαντικοί τόποι θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Κάποιες σημαντικότερες από αυτές είναι οι Μονές Αρκαδίου, Δισκουρίου, Παναγίας Αντιφωνήτριας, Αγίας Αναστασίας Ρωμαίας και η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ο νομός του Ρεθύμνου έχει πάρα πολλά τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα, τα οποία κατά την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν και αγαπημένους προορισμούς των ντόπιων. Στο Νότιο τμήμα του νομού βρίσκονται οι παραλίες Τριόπετρα με τους χαρακτηριστικούς της βράχους, η εξωτική Πρέβελη με το φοινικόδασος, και οι Λίγκρες με τις ξανθές αμμουδιές. Οι περισσότερες παραλίες του Βορρά έχουν πάρει βραβείο Γαλάζιας Σημαίας και είναι οι πιο δημοφιλείς του νομού. Κάποιες πιο γνωστές από αυτές είναι το Μπαλί, η Επισκοπή, ο Πλατανιάς, το Πάνορμο και το Αμμούδι.

Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ρέθυμνο.
Αναζητήστε όλα τα δρομολόγια πλοίων για Ρέθυμνο και κλείστε Online εισιτήρια πλοίων εύκολα και γρήγορα μέσα από το www.greekferries.gr. Βρείτε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Ρέθυμνο-Σαντορίνη, Ρέθυμνο-Μύκονος, και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Ρέθυμνο, καθώς επίσης και ταχύπλοα (fast ferries).