Σας ταξιδεύουμε
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
με πλοίo, με Ferry
με Highspeed Ferries

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από εδώ !
x
+
-

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Πειραιάς απέχει μόλις 12χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και από τα ιστορικά χρόνια είναι το κύριο λιμάνι της πόλης. Το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη από άποψη εμπορικής κίνησης. Εξυπηρετεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Από εδώ αναχωρούν πλοία για τα περισσότερα νησιά της χώρας.

Ο Πειραιάς κλείνει μέσα του την ιστορία της Ελλάδας. Στην αρχαιότητα ο Πειραιάς φιλοξενούσε το στόλο της Αθήνας και όλες οι πολεμικές εκστρατείες ξεκινούσαν από εκεί. Κατά τους αιώνες που ακολούθησαν, το λιμάνι παραμελήθηκε αλλά άρχισε να ξανά εξελίσσεται τον 19ο αιώνα.

Ο Πειραιάς είναι ένα ολοζώντανο λιμάνι, που σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε: αγορές, ουζάδικα και μπαρ, πλατείες, εμπορικά κέντρα, παζάρια με μπαχαρικά, εστιατόρια όλων των γεύσεων, αλλά και στέκια των ντόπιων, όπου αυτοσχέδιες μουσικές βραδιές με μπουζούκι θα σας ταξιδέψουν στις δεκαετίες του ’50 και του '60.

Δίσκοι βινυλίου, νομίσματα και παλιά βιβλία σάς περιμένουν στο παζάρι που στήνεται κάθε Κυριακή στο ύψος του αμαξοστασίου των τρόλεϊ. Φωνές, παζάρια και νοσταλγία μιας παλαιότερης εποχής. Ότι πρέπει για συλλέκτες παλαιών αντικειμένων και εμπειριών. Γνωρίστε τη μακρόχρονη ιστορία της πόλης-λιμανιού, κάνοντας μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο και την Δημοτική Πινακοθήκη.

Φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πειραιά.
Αναζητήστε όλα τα δρομολόγια πλοίων για Πειραιά και κλείστε Online εισιτήρια πλοίων εύκολα και γρήγορα μέσα από το www.greekferries.gr. Βρείτε τις ειδικές προσφορές για το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο, Πειραιάς-Σαντορίνη, Πειραιάς-Κύθνος , Πειραιάς-Μήλος και άλλα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις ειδικά μειωμένες τιμές. Μέσα από την σελίδα μας θα βρείτε όλα τα συμβατικά πλοία για Πειραιά καθώς επίσης και ταχύπλοα (fast ferries).